Forstå-serien av Stein Erik Ulvund

 • Forstå barnet ditt 0–2

  Forstå barnet ditt 0–2

  Serie: Forstå barnet ditt 1. Forfatter: Stein Erik Ulvund. En eventyrlig reise gjennom barnets liv fra fødselen til nærmere treårsalderen.

  Innhold:

  Å være foreldre - utfordrende og morsomt

  De første ukene

  Kropp og bevegelse

  Det sosiale barnet

  Sanser og intelligens

  Fra babling til ord

  Barnet i familien

  Barnet i barnehagen

  De vanligste problemene

  Hva er god nok omsorg for barna

   

   

  Innbinding: Innbundet

  Utgivelsesår: 2011

  Antall sider: 144

  Forlag: Cappelen Damm

  Mer

  Pris: kr 299,-

  Art. nr: 7560

 • Forstå barnet ditt 2–5

  Forstå barnet ditt 2–5

  Forfatter: Stein Erik Ulvund. Forstå barnet ditt 2 til 5 år tar for seg barnets fysiske, psysiske, sosiale og intellektuelle utvikling i denne alderen. Dette er den andre bok i serien Forstå barnet ditt. Vi får et unikt innblikk i barnets indre liv og lærer hva vi kan forvente av barn i denne alderen. Boka er full av eksempler fra hverdagslivet.

  I tillegg kan du lese om blant annet disse temaene: Hvilken betydning har familie, omgivelser og arv for barnets personlighet? Jente eller gutt – hvilken rolle spiller kjønn i lek og vennskap? Barnet i barnehagen – opphold og tilvenning Hvordan du løser vanlige problemer med barn i denne alderen Hvordan stimulere barnet 

  Mer

  Pris: kr 299,-

  Art. nr: 7561

 • Forstå barnet ditt 5–8

  Forstå barnet ditt 5–8

  Forfatter: Stein Erik Ulvund. Tredje bok i serien. Forstå barnet ditt tar for seg barnets fysiske, psykiske, sosiale og intellektuelle utvikling i alderen 5 til 8 år, basert på den nyeste forskningen på området.

  I tillegg kan du blant annet lese om disse aktuelle temaene:

  Skolen: læringsmiljøet i klasserommet, hvordan motivere barnet til å gjøre lekser, hvordan unngå prestasjonsangst, samarbeidet mellom hjem og skole, Aktivitetsskolen, prøver og testing

  Barn og idrett

  Barn og medier: Hvordan lære barnet kritisk mediebruk? Vold på TV og Internett, bruk av mobiltelefon

  Kjønnsroller: Hvorfor er gutter og jenter så forskjellige? Hva gjør de på skolen og i fritiden? Seksuell utvikling

  Barnet i familien: Enebarn, søsken, samlivsbrudd, stefamilier, adoptivfamilier, foreldres og besteforeldres betydning

  De vanligste problemene i denne alderen: Når barnet ikke vil legge seg eller våkner om natten, sengevæting, matproblemer, hvis barnet lyver og stjeler, lærevansker, erting og mobbing, angst og utrygghet

  Mer

  Pris: kr 299,-

  Art. nr: 7562

 • Forstå barnet ditt 8–12

  Forstå barnet ditt 8–12

  Forfatter: Stein Erik Ulvund. Fjerde bok i serien Forstå barnet ditt tar for seg barnets fysiske og psykiske, sosiale og intellektuelle utvikling i alderen åtte til tolv år. I tillegg kan du blant annet lese om disse temaene: - tweens - om barn på vei til å bli ungdom og deres spesielle kjennetegn, hvorfor noen barn har lett for å få venner og andre ikke, og hva du kan gjøre, når barnet ditt forelsker seg, barnets hverdag på skolen og hvordan du kan hjelpe til med leksene, hvordan du løser vanlige problemer med barn i denne alderen.

  Mer

  Pris: kr 299,-

  Art. nr: 7563

 • Forstå tenåringen din

  Forstå tenåringen din

  Forfatter: Stein Erik Ulvund. Utgivelsesår: 2014. Skal kjæresten til 14-åringen få overnatte? Synes tenåringen din at du maser på ham? Lurer du på hva de voldsomme humørsvingningene kommer av? Med en tenåring i huset er det en rekke obligatoriske konfliktområder du må forholde deg til, som innetider, lommepenger, kjæreste på overnatting, og alkohol.

   

  Tydelige grenser og god dialog med den unge er et av rådene fra den anerkjente professoren Stein Erik Ulvund. Her får du råd om ungdommenes følelser, forholdet til venner, forelskelse, mestring på skolen, samt hvordan du kan veilede tenåringen når det gjelder røyking, alkohol og rusmidler. Et eget kapittel er viet ungdom i mediesamfunnet, med praktiske råd om bruken av Internett, sosiale medier, chatting, mobil, dataspill, film og fjernsyn, samt informasjon om digital mobbing.

  Med stor faglig tyngde og eksempler fra hverdagslivet forteller Ulvund lettfattelig om den fysiske og psykiske, sosiale og intellektuelle utviklingen til tenåringer, og gir svar på hvordan du kan takle livet med en tenåring i huset.

  Mer

  Pris: kr 299,-

  Art. nr: 7354