Meg og familiene mine

Meg og familiene mine

I filmen "Meg og familiene" mine får vi igjen følge livet til familien Henriksen, tre år etter forgjengeren "Snakk om det!". Tema denne gangen er kontakt og samvær med foreldre.

I filmen Meg og familiene mine får vi igjen følge livet til familien Henriksen, tre år etter forgjengeren Snakk om det!. Hovedrollen denne gang har det nye fosterbarnet Arne, som er godt etablert — han kom til familien for drøyt et år siden. Arne fyller snart 10 år, og er i gang med bursdagsplanleggingen. Dette er ikke så lett, verken for Arne, mamma eller fosterforeldrene.

Målet med filmen er å styrke relasjon og kommunikasjon mellom fosterbarn, fosterforeldre og foreldre, ved å være et utgangspunkt for samtale og dialog.  Filmen kan brukes som utgangspunkt for refleksjoner og tanker hos de som ser filmen, og at det kan bli lettere å snakke om det som bør snakkes om, når et barn har flere familier å forholde seg til.

Voksne for Barn har hatt møter med både fosterbarn, biologiske foreldre og fosterforeldre i arbeidet med å lage innholdet til Meg og familiene mine. Utfordringene er i stor grad knyttet til hvor ofte og hvordan samvær og kontakt skal foregå, viktigheten av forutsigbarhet, planlegging og tygge rammer.

Dette er en pakke som består av en film på minnepinne og et hefte. Målgruppa er i første rekke fosterbarn, fosterforeldre og foreldre. Filmen kan også være nyttig for studenter, saksbehandlere, tilsynsførere m.fl. Veiledningsheftet er skrevet for voksne.

Flere filmer i denne serien: 

 

Meg og familiene mine består av:   Stikkord
 FilmSe under                   Barnevern
 VeiledningshefteLast ned   
    
Bestill film og hefte i nettbutikken vår

Meg og familiene mine from Voksne for Barn on Vimeo.