Foreldremøte for foreldre med rusproblemer

Foreldremøte for foreldre med rusproblemer

Voksne for Barn har utviklet et konsept for et litt annerledes foreldremøte.

Likheten mellom Foreldremøter for foreldre med rusproblemer og "vanlige" foreldremøter er at møtet er til for å ha fokus på barna. I tillegg belyses sammenhengen mellom foreldrenes utfordringer, rollen som forelder og vanskeligheter og utfordringer dette kan gi for barna. 

Prosjektleder Jan Steneby i Voksne for Barn mener tiden er inne for denne typen møter.

–Vi vet av erfaring at foreldre som sliter med rus, i likhet andre foreldre er opptatt av at barna deres skal ha det bra. Derfor er det viktig å snakke om det med foreldrene samtidig som vi også snakker hva vi som foreldre kan bidra med. Vi spiller en viktig rolle i våre barns liv! 

Foreldremøter for foreldre med rusproblemer har kommet i stand gjennom prosjektstøtte fra Stiftelsen Helse og Rehabilitering i 2015. Prosjektet retter seg i denne omgang inn mot rusproblematikk spesielt, men også andre temaer kommer opp under møtene, forteller prosjektlederen. Voksne for Barn har mye kompetanse om barn som er pårørende til foreldres sykdom, rusavhengighet eller andre belastninger, etter å ha jobbet med dette feltet i en årrekke.

Foreldremøte for foreldre med rusproblemer
Fagkoordinator Jan Steneby

Barnets perspektiv

Målet er å ta utgangspunkt i barnets perspektiv og ståsted når foreldrene har det vanskelig.  Hvordan ser situasjonen ut fra deres ståsted? Hva tenker de rundt det som skjer? Er det noen som har snakket med dem om det som skjer? Vi ønsker at foreldrene kommer ut av møtet med en tro på at de som foreldre kan støtte og hjelpe ungene sine, og at de kanskje har fått noen råd og tips på hvordan de kan gå frem.

Arrangere foreldremøte? 

Manualen er laget med tanke på at du skal kunne gjennomføre foreldremøtene selv. Det er også mulig å arrangere møtet i samarbeid med Voksne for Barn. Interessert i mer informasjon?
Ta kontakt med fagkoordinator Jan Steneby: jan.steneby@vfb.no

Last ned manualen for skjerm (861 kb)

Last ned filManual Foreldremøter for foreldre med rusproblemer.pdf(8 6 1kb)

 

Last ned manualen for utskrift (2 mb)

Last ned filManual Foreldremøter for foreldre med rusproblemer_print.pdf(1 9 4 5kb)

 

Kontakt gjerne Voksne for Barns rådgivere om du ønsker hjelp til hvordan du skal ta opp vanskelige tema i familien.