Lisa sin pappa er i fengsel

Lisa sin pappa er i fengsel

Lisa besøker pappa i fengsel er en bok laget til deg som har en forelder i fengsel.

Når mamma eller pappa ruser seg

Når mamma eller pappa ruser seg

Har du en mor eller far som ruser seg? Som drikker seg full, eller misbruker piller eller narkotika? Dette heftet er skrevet til deg.

Brosjyre: Når mamma eller pappa er psykisk syk eller ruser seg

Brosjyre: Når mamma eller pappa er psykisk syk eller ruser seg

Noen begynner å ruse seg fordi de har psykiske problemer, mens noen får psykiske problemer fordi de ruser seg. Andre ganger har rusmisbruk og psykiske problemer ingen ting med hverandre å gjøre. Ofte kan oppførselen til foreldre som ruser seg og foreldre som har psykiske problemer ligne litt. Det er uansett vanskelig å være barn i en familie med disse problemene.

Hvis mamma eller pappa slår

Hvis mamma eller pappa slår

Mange barn blir slått eller skadet på andre måter, av voksne. Det kan være foreldre, steforeldre, eller andre voksne som slår eller oppfører seg på en måte som gjør barn redde. Vold kan være fysisk eller psykisk. Fysisk vold kan være slag, spark eller lugging. Psykisk vold er ofte noe som blir sagt, som gjør deg redd, usikker eller får deg til å føle deg dum. Hvis du har det sånn hjemme hos deg, er det viktig at du snakker med andre voksne om det!

MOR/FAR er syk

MOR/FAR er syk

Det er ikke lett å være barn når mor eller far får en alvorlig sykdom eller skade. Det kalles å være pårørende. Det er også vanskelig å ha en mor eller far som ruser seg eller er psykisk syk. Du har rett til å vite hvem som skal ta vare på deg mens mor eller far er syk eller ruser seg. Og du har rett til å vite hvilken hjelp du kan få.

Skriv for livet - tekster fra og for barn og unge

Skriv for livet - tekster fra og for barn og unge

Voksne for Barn har møtt mange barn og ungdommer som har foreldre som har en psykisk sykdom eller misbruksproblemer. De har skrevet dette heftet til deg som er i den situasjonen at mamma eller pappa ruser seg eller har psykiske problemer. Eller som tror at det kanskje kan være sånn.

Deppa?

Deppa?

Alle føler seg deprimert av og til. Du har sikkert hatt dager hvor du helst vil ligge i sengen og ikke orker å gjøre noe. Kanskje problemene har hopet seg opp og du ikke ser en vei ut. Kanskje du ikke kom inn på den skolen du ønsket, eller kjæresten din har gått fra deg. Eller du føler deg trist og lei uten å ha noen spesiell grunn. Dårlige dager er en del av livet, men hva skal du gjøre når du føler deg nedfor i lang tid?

Min bok - når mamma, pappa eller et søsken er syk

Min bok - når mamma, pappa eller et søsken er syk

Denne boken er for barn i alderen 4 - 10 år. Den er laget for barn som har et familiemedlem på sykehus.

Hvis mamma eller pappa er i fengsel

Om din mamma eller pappa er i fengsel, så betyr det ikke at de ikke at de har sluttet å være foreldrene dine, eller at de ikke er glad i deg mer.