Utagerer og utfordrer

Utagerer og utfordrer

Sønnens atferd har brått endret seg. Voksne for Barns rådgiver fokuserer på å ikke gi den negative oppførselen for mye oppmerksomhet.

Vil bare være inne

Vil bare være inne

Foreldrene tror at 16-åringen har sosial angst og hun vil ikke på skolen. Nå spør foreldrene Voksne for Barns rådgivere om hvordan de skal nå inn til datteren.

Bekymret for omsorgssvikt

Bekymret for omsorgssvikt

En mann er bekymret for at et barn i hans nærhet blir utsatt for omsorgssvikt i kjølevannet av foreldrenes skilsmisse, og lurer på hvordan han skal gå frem.

Når bestemor er deprimert

Når bestemor er deprimert

Bestemor henvender seg til oss fordi hun snart skal innlegges til behandling for depresjon, og lurer på hvordan hun skal snakke med barnebarnet sitt om dette.

En annen med nye venner

En annen med nye venner

Foreldrene er bekymret for at sønnen har forandret seg helt etter at han fikk nye venner. Mor er usikker på hvordan hun skal håndtere den nye oppførselen.

Vil ikke ha to hjem

Vil ikke ha to hjem

Jentas foreldre bor nærme hverandre etter skilsmissen og samarbeider godt. Moren spør oss om råd når datteren likevel ikke vil fortsette å bo en uke hos hver.

Lukker seg mer og mer

Lukker seg mer og mer

Datteren gir uttrykk for at hun sliter med noe, men vil ikke snakke om dette med foreldrene. Mor spør om råd om hvordan hun skal gå frem.

Trygg etter mobbing?

Trygg etter mobbing?

Sønnen på 12 har i flere år vegret seg for å gå på skolen i kjølevannet av mobbeepisoder. Dette begynner å tære på moren også, som lurer på hva hun kan gjøre for å hjelpe sønnen.

Helt isolert på fritiden

Helt isolert på fritiden

Ingen ringer sønnen, ingen inviterer og ingen kommer hjem til ham. Etter at bestevennen flyttet fra bygda er sønnen helt isolert. Foreldrene lurer på hva de kan gjøre.

Skadelig for barna?

Skadelig for barna?

Mor kan bli veldig utagerende i diskusjoner. Far har vondt av barna når det skjer, og henvender seg til Voksne for Barns rådgivningstjeneste for hjelp.

Ingen venner

Ingen venner

Sønnen på ni er ikke interessert i fotball, som de andre guttene i klassen. Dette gjør at han sliter med å komme inn i gjengen, og vegrer seg for å gå på skolen.

Bekymret for eget sinne

Bekymret for eget sinne

Niåringen forteller foreldrene at hun av og til får en sterk lyst til å si stygge ting, eller gjøre stygge ting med lillebroren. Hun sier at hun tror hun er syk i hodet eller gal.

Sutrete åtteåring

Sutrete åtteåring

Datterens oppførsel fører til mye krangling, og foreldrene lurer på om de ikke setter nok grenser for henne. De lurer nå på hvordan de skal endre dette.

Vil ikke sove alene

Vil ikke sove alene

Gutten på åtte har aldri hatt søvnproblemer, men den siste måneden har han vært redd for å sove alene. Foreldrene lurer nå på hva de bør gjøre.

Vi kjefter for mye

Vi kjefter for mye

Sønnen er førsteklassing og klarer seg fint på skolen. Men hjemme blir det mye krangling og foreldrene synes det blir mye kjefting. Nå lurer de på hvordan de kan endre dette.

Savner en venn

Savner en venn

Datteren tar lett kontakt med andre, men finner seg ikke helt til rette på skolen. Mor er bekymret for at hun ikke har noen venner og lurer på hva hun kan gjøre.

Sliter med tilpasning

Sliter med tilpasning

Datteren har nettopp begynt på skolen og sliter med å tilpasse seg i lek med andre barn. Foreldrene lurer på hvordan de kan hjelpe henne.

Den utrolige seksåringen

Den utrolige seksåringen

Fysiologisk vokser seksåringen mye, og psykologisk sett står barnet ovenfor mange utfordringer. Seksåringen er både en urolig og en utrolig tid.

Er straff greit?

Er straff greit?

Sønnens utagerende oppførsel har eskalert etter at han ble storebror. Foreldrene har innført "time-out" som reaksjon på uønsket oppførsel.

Fortelle om separasjon

Fortelle om separasjon

Foreldrene har etter en lang prosess bestemt seg for å separeres. Far lurer nå på hvordan de nå, på best mulig måte kan dele dette med sønnene.

Depresjon hos små barn

Barn kan som alle andre være triste og lei seg. Også små barn kan rammes av depresjon, men det kan ofte være vanskelig å oppdage. Her er symptomene du skal se etter.