Bare sosial på nettet

Bare sosial på nettet

Mor henvender seg til Voksne for Barn fordi sønnen på 15 år sliter sosialt. Det er kun på spill og sosiale medier han har kontakt. Hun er bekymret og ber om råd.

En annen med nye venner

En annen med nye venner

Foreldrene er bekymret for at sønnen har forandret seg helt etter at han fikk nye venner. Mor er usikker på hvordan hun skal håndtere den nye oppførselen.

Alene hjemme

Alene hjemme

Far er bekymret for sønnen på ti som blir med kamerater hjem, der det ikke er noen voksne som holder oppsyn, noe han får lov til når han er hos mor.

Sliter med tilpasning

Sliter med tilpasning

Datteren har nettopp begynt på skolen og sliter med å tilpasse seg i lek med andre barn. Foreldrene lurer på hvordan de kan hjelpe henne.

Splittet venninnegjeng

Splittet venninnegjeng

Det er mye intriger i datterens venninnegjeng, men da datteren har hatt vanskelig for å få nære venner tidligere vet ikke moren hvordan hun skal gripe an saken.

Venninnen utestenger

Venninnen utestenger

Datterens venninne stenger andre barn ute, noe datteren blir lei seg av. Foreldrene lurer på hvordan de kan hjelpe datteren med å si fra til venninnen.

Ensom og ofte lei seg

Ensom og ofte lei seg

Sønnen sliter med å få venner og er ofte lei seg. Han er åpen med mor om dette, men hun synes noen ganger det er skremmende og vet ikke helt hvordan hun skal hjelpe ham.

Ingen venner

Ingen venner

Sønnen på ni er ikke interessert i fotball, som de andre guttene i klassen. Dette gjør at han sliter med å komme inn i gjengen, og vegrer seg for å gå på skolen.

Savner en venn

Savner en venn

Datteren tar lett kontakt med andre, men finner seg ikke helt til rette på skolen. Mor er bekymret for at hun ikke har noen venner og lurer på hva hun kan gjøre.

Helt isolert på fritiden

Helt isolert på fritiden

Ingen ringer sønnen, ingen inviterer og ingen kommer hjem til ham. Etter at bestevennen flyttet fra bygda er sønnen helt isolert. Foreldrene lurer på hva de kan gjøre.