Gi en gave til vårt arbeid

Gi en gave til vårt arbeid

Benjamin (5) lurer på om de får pyntet juletreet og hva han skal gjøre for lillebror, hvis mamma er for syk til å stå opp i dag.

Juletreet som mamma satte opp i går står midt i stua. Mamma var så glad i går.

– I morgen er det julaften, Benjamin, da skal vi pynte treet sammen, åpne gaver og kose oss, sa hun. Hun danset muntert rundt i stua til julemusikk.
 Gi en gave til vårt arbeid

Esken med julepynt står fortsatt ved siden av treet. Benjamin gleder seg til å henge opp kulene og sette på lysene som får treet til å skinne. Han kikker inn på rommet til mamma.
– Du må våkne, mamma. Det er julaften! Mamma åpner øynene så vidt.
– Jeg orker ikke nå, Benjamin ... la meg være i fred! Hun snur ryggen til og mumler noe før hun sover videre. 

Lillebror har også våknet. Benjamin går inn og stryker han kjærlig på kinnet.
– Lillebror, det er julaften i dag! sier han opprømt. Samtidig merker han at det lukter av brorens bleie. Benjamin løfter lillebror ut av sengen og bærer han på badet, det er litt tungt, men det går bra. 
– I dag skal vi pynte oss, sier Benjamin og vasker lillebror i ansiktet.
Han skifter bleien hans med et håndkle han finner i skittentøyskurven. Benjamin henter kosetigeren og smokken til lillebror, løfter ham opp i sofaen.

Han lurer på om mamma er glad når hun våkner. Han lurer om de får pyntet treet og hva han skal gjøre for lillebror, hvis mamma er for syk til å stå opp i dag. Det har skjedd før at hun har blitt i sengen hele dagen.

Ikke alle julehistorier er like koselige. Men nettopp derfor kanskje de viktigste… 

Historier som Benjamin og lillebror sin hører rådgiverne våre ofte. Vår jobb er blant annet å hjelpe foreldre som sliter. De er ofte redde og usikre for hva som kan skje med dem og barna. Mange føler på skammen for å ikke strekke til i foreldrerollen. Vi er der for for å lytte, gi råd og hjelpe. For mange er møtet med Voksne for Barns rådgivere det første steget på veien til å bli en bedre omsorgsperson. Hjelpen vi gir er gratis. Vi er avhengige av innsamlede midler for å opprettholde tilbudet. Trenger du noen å snakke med? Ta kontakt!

I alt vi gjør er målet vårt at barn skal ha en god oppvekst. Fordi en god oppvekst gir en god voksen.

Med din støtte kan vi hjelpe flere foreldre til å bli bedre omsorgspersoner for barna sine

SMS gave: Send JULEGAVE til 2490 og gi 250,-

Vipps:  Vippse en sum du ønsker å gi ved å søke opp 15703 under Betal i vipps appen, da kommer du til Voksne for Barn gave.

Overføre bank: Overføre i banken din til gavekonto 7032 05 82189. Mottaker: Voksne for Barn, Stortorvet 10, 0155 Oslo.

 

Du kan bli fast giver hvor du støtter vårt arbeid med en fast sum regelmessig. Les mer om å bli fast giver her, eller ta kontakt med Cecilie.palmstrom@vfb.no

Her kan du lese mer om vårt arbeid. 

 

Takk for din viktige støtte til vårt arbeid for barn som vokser opp i familier med belastninger.