
Barn med spesielle behov
RAPPORT: Hvordan ivaretas barn med spesielle behov i den nasjonale satsingen på å fremme alle barns psykiske helse og bidra til et godt psykososialt miljø?
Publisert i Publikasjoner

Kan motvirke frafall
Voksne for Barns skoleprogram Drømmeskolen gir mindre angst og depresjon, og kan motvirke frafallet fra videregående skole viser ny forskningsrapport.

Andre innspillsrunde
Forslaget til fornying av kjernelementer i skolefagene har store mangler når det kommer til psykisk helse og livsmestring. Her er våre innspill til Utdanningsdirektoratet.
Publisert i Fornyelse av læreplanene

Hva mener barn og unge
Det er mange som er opptatt av at vi skal ha en god skole i Norge. Men hva mener egentlig elevene selv om hva en god skole og et godt skolemiljø er?
Publisert i Hva mener elevene

Første innspillsrunde
Folkehelse og livsmestring skal med i den nye, overordnede delen av lærerplanen, men det blir ikke definert hva elevene faktisk skal lære. Dette er bekymringsverdig.
Publisert i Fornyelse av læreplanene

Livsmestring i skolen
Å lære barn og unge mestringsstrategier er en god investering for framtiden, fordi de vil ta med seg disse strategiene inn i sitt voksenliv og kunne mestre jobb og familieliv bedre.
Publisert i Om psykisk helse i skolen

Helsefremmende arbeid
Tradisjonelt forebyggende arbeid i skolen har i stor grad dreid seg om å informere om risiko, risikofaktorer og hva de unge bør unngå. Dette motiverer i liten grad for endring.
Publisert i Om psykisk helse i skolen

Zippys venner
Med barnetrinnsprogrammet Zippys venner lærer barna å mestre dagliglivets problemer, å identifisere og snakke om følelser, og å støtte andre som har det vanskelig.
Publisert i Zippys venner

Drømmeskolen
Drømmeskolen er en modell for å jobbe systematisk med det psykososiale miljøet i ungdoms- og videregående skoler, ut i fra et helsefremmende perspektiv.
Publisert i Drømmeskolen

Elevsentrert undervisning
Når man skal undervise i livsmestring, er det lurt å tenke at man skal involvere elevene på flere nivåer - både fysisk, følelsesmessig og kognitivt.
Publisert i Om psykisk helse i skolen