Kick-off for Stress-smart

STRESS-SMART – et kurs i stresshåndtering og livsmestring for ungdom

 

Målgruppe: 

Alle som arbeider med ungdom, som f.eks. helsesøster, lærere og rådgivere, ansatte i barneverntjenesten og i psykisk helsetjenester, SLT-koordinatorer etc. Det er også egnet for deg som er leder for unge i fritidssektoren eller på andre arenaer, f.eks. idrettsledere, speiderledere, konfirmasjonslærer mfl.

 
Kursholder: Mia Börjesson  
Pris: kr. 500,- 
Dato: 26. mars kl. 12.30–15.30  
Sted: Oslo, Voksne for Barn, Stortorvet 10 
 Meld deg på 

Da jeg gikk i niende klasse føltes det som om jeg måtte rekke alt og gjøre alt i løpet av noen år. Tiden føltes kort og jeg tenkte hver dag at jeg aldri kommer til å rekke alt jeg vil. Det ble til en tyngde i meg og det var som om jeg dro på en tung sekk. Hvor mye jeg enn gjorde føltes det som om jeg var på etterskudd hele tiden og listen med alt jeg skulle gjøre tok aldri slutt. Jeg ønsker at noen hadde fortalt meg at det blir bedre med tiden og at man har tid på seg til å gjøre alt det man vil.

Mange unge rapporterer om psykisk uhelse og stressrelaterte problemer. Voksne for Barn inviterer derfor til et kick-off for deg som ønsker mer kunnskap om hvordan man kan arbeide med stressmestring for ungdom ut fra et helsefremmende perspektiv.

Målet med kurset er at du skal få økt kunnskap og kompetanse om tema stress og stressmestring og konkrete verktøy du kan bruke direkte i arbeidet for å hjelpe unge med å redusere stress og få mer energi i hverdagen.

Innhold:

Du får kunnskap om

  • hva stress er
  • forskjellen på positivt og negativt stress 
  • hvordan stress påvirker oss fysisk, psykisk og sosialt
  • moderne hjerneforskning og stress
  • verktøy og strategier forå håndtere stress
  • frisk- og beskyttelsesfaktorer

 

På samlingen blir også metoden «Stress-smart – et kurs i stressmestring for ungdom” presentert. Kurset er utviklet av Mia Börjesson og Maria Svalander, sosionom og ungdomskurator på Bymisjonen i Gøteborg. Kurset er prøvd ut på ungdoms- og videregående skoler i Gøteborg og er et godt verktøy for alle som jobber med ungdom og stressmestring.

Du får også heftet «Bli stress-smart» som retter seg direkte til ungdom.