Barn i Norge 2018

Barn i Norge 2018

Lansering av "Barn i Norge 2018 - Ung og psykisk syk". Møt ungdom med egenerfaring og artikkelforfatterne Svein Øverland, Heidi Tessand og Arne Holte, som presenterer sine artikler.

Dato: 17.04.2018 
Sted:Litteraturhuset i Oslo 
Tid:kl. 08:30 - 12:00 
Pris:kr 500,- per deltaker (inkl. rapporten) 
 Meld deg på 

*Det gis rabatt for medlemmer og studenter (10 % for bedriftsmedlemmer, 20 % for personlige medlemmer og 50 % for studenter).

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Velkommen til lansering av Barn i Norge 2018 - Ung og psykisk syk. 

Voksne for Barn utgir hvert år rapporten Barn i Norge. Dette er en samling fag- og dybdeartikler skrevet av fremstående fagfolk. For 2018 er hovedtema «Ung og psykisk syk». Vi ser på ulike aspekter ved dette temaet; hvordan er det å leve med, hvordan er tilbudet til disse, er det godt nok, hvilke utfordringer har vi, og hvordan kan vi evt. løse dem? Hva sier forskningen?

Bidragsyterne i årets rapport er: Svein Øverland, Heidi Tessand, Arnhild Lauveng, Søren Hertz og Arne Holte. 

Program

08:30 Registrering og frokost

09:00 Velkommen ved konferansier Karin Källsmyr

09:10 Voksne for Barns generalsekretær, Randi Talseth, presenterer rapporten

09:45 Pause m/kaffe og frukt

10:00 Foredrag

Svein Øverland
Psykolog, spesialist i barne- og ungdomspsykologi og rettspsykologi. Øverland er seksjonssjef ved avd. Brøset St. Olavs Hospital og rådgiver for Forvaringsavdelingen Trondheim fengsel og Politiet. 

Øverland presenterer sin artikkel Unge, sinte gutter.

Heidi Tessand
Spesialist i samfunnspsykologi og klinisk barn og unge, visepresident i Norsk Psykologforening og prosjektleder for Stillasbyggerne på BUP Øvre Romerike, Akershus universitetssykehus. 

Tessand presenterer sin artikkel Stillasbyggerne.

Arne Holte
Professor emeritus i helsepsykologi ved Universitetet i Oslo, tidligere nestleder i Psykologiforbundet og tidligere assisterende direktør, fagdirektør og divisjonsdirektør for psykisk helse i Folkehelseinstituttet.

Holte vil snakke rundt sin epilog om psykisk helse. 

Adriane og Christine Strand Simon
Adriane (18 år) og hennes mor Christine Strand Simon har begge blitt intervjuet til artikkler i rapporten. I en samtale med Karin Källsmyr vil de snakke om hvordan det er å være ung og forelder i møte med hjelpeapparatet. 

12:00 Avslutning