Foreldreguide ved mobbing

Er du forelder til et barn som blir mobbet? Foreldreguider er et nytt tilbud til deg som trenger hjelp i denne perioden.

OBS! Foreldreguider er et nytt tilbud, og vil i en prøveperiode kun være tilgjengelig for foreldre i Oslo-Bærum-Asker-Lier-Drammens-området. 

En foreldreguide er en frivillig støtteperson som bistår foreldre i en avgrenset periode.

En foreldreguide skal bidra til at

  • det blir god dialog
  • foreldre/foresatte får informasjon om lovverk og rettigheter
  • foreldre/foresatte får informasjon om hjelpeinstanser og -tiltak
  • foreldre/foresatte ved behov får støtte og veiledning i relasjonen til barnet
  • foreldre/foresatte føler seg godt ivaretatt og kan se ulike muligheter

Foreldreguiden skal først og fremst være en aktiv lytter og praktisk veileder, og hjelpe til å se alternative muligheter. Eksempler på oppgaver kan være å finne frem til riktige hjelpeinstanser, hjelpe til med å forberede møter med skolen eller andre, eventuelt være med i møtet (f.eks. for å observere, ta notater og hjelpe foreldrene å oppsummere i etterkant).

Foreldreguidene er frivillige som har egen erfaring, og de får opplæring og veiledning fra Voksne for Barn. Alle foreldreguider har taushetsplikt

Er dette noe for deg? Kontakt oss på vfb@vfb.no

Relatert

Mobbing

Hvordan snakke med barn om mobbing

Det kan være vanskelig å vite hvordan man skal snakke med et barn som utsettes for mobbing. Kanskje særlig for foreldre. Her får du en oversikt over hvordan du kan gå frem, og hva du bør unngå.

Hvordan snakke med barn om mobbing

Psykologisk førstehjelp for foreldre

Foreldre kan hjelpe barna sine til å bli mindre sårbare og mer robuste følelsesmessig. Det gjør dem bedre rustet til å takle motgang og vanskelige situasjoner som de møter gjennom livet.

Psykologisk førstehjelp for foreldre

Følelser

Hvordan møter man barns følelser?

Alle foreldre har nok bedt barnet sitt slutte å gråte, eller å ikke være så sint noen ganger. Det kan være vanskelig møte barns følelser på en god måte, men det er gjerne bare litt øvelse som skal til.

Hvordan møter man barns følelser?

Ungt nettverk

Voksne for Barn møter mange unge med vonde erfaringer som kan påvirke deres psykiske helse. Ungt nettverk er en møteplass for unge mellom 16 og 25 år som har litt ekstra belastninger i livet.

Ungt nettverk

Mobbing

Tegn på at et barn mobbes

Mange barn unngår å fortelle til noen at de utsettes for mobbing. Derfor er det viktig at voksne er oppmerksomme på endringer hos barnet, og kjenner på egen magefølelse.

Tegn på at et barn mobbes

Bli medlem

Vil du være med og sørge for at barn i Norge får en god og trygg oppvekst? Som medlem gir du livsviktig støtte til sårbare barn og unge. Jo flere vi har i ryggen, jo mere får vi gjort!

Bli medlem

Relatert

Født til å skinne

Tekster av ungdom som vet mye om livet. De deler sine erfaringer med å ha det vanskelig, med å be om hjelp og kanskje, eller kanskje ikke, få den hjelp de ønsker.

Les om Født til å skinne

Brobygger for familier fra Øst-Europa

Økende arbeidsinnvandring fører til at flere østeuropeiske familier kommer i kontakt med det norske støtteapparatet. Stadige konflikter mellom foreldre og norske hjelpeinstanser, og da spesielt barnevern, gjorde at Voksne for Barn i 2014 besluttet at noe måtte gjøres.

Les om Brobygger for familier fra Øst-Europa

Как говорить с детьми о корона-вирусе

Сейчас мы получаем много вопросов от родителей и других взрослых о том, как лучше говорить с детьми о том, что происходит вокруг в связи с распространением корона-вируса.

Les om Как говорить с детьми о корона-вирусе

Kalbame su vaikais apie koronavirusą

Šiuo metu sulaukiame labai daug tėvų klausimų apie tai, kaip geriausiai kalbėti su vaikais apie koronavirusą.

Les om Kalbame su vaikais apie koronavirusą

Jak rozmawiać z dzieckiem o korona wirusie

W tej chwili otrzymujemy wiele zapytań od rodziców i innych dorosłych, którzy zastanawiają się, jak najlepiej rozmawiać z dziećmi o tym, co dzieje się w związku z epidemią wirusa.

Les om Jak rozmawiać z dzieckiem o korona wirusie

Hjelp, pappa slår

Hjelp, pappa slår er til bruk i forebyggende undervisning om vold og overgrep for barneskoletrinnet.

Les om Hjelp, pappa slår