Frivilligoppdrag

Månedens oppdrag

November 2019: Gi av tiden din til et barn/ungdom i din nærhet

DEL EN AV OPPDRAGET:

Ha en samtale som kan bidra til å gjøre en forskjell for andre, og å få frem hva barn tenker, er viktig for å få til inkludering. 

Mål: Gi av tiden din og ha en samtale med et barn/ungdom om hva inkludering er, og hvordan man kan bidra til et mer inkluderende samfunn.  

Tips: For mange barn, særlig de yngste, kan det hjelpe å gjøre noe mens man snakker. La gjerne barnet tegne el. lignende. 

DEL 2 AV OPPDRAGET:

Etter samtalen: Vi er opptatt av barn og unges meninger! Send barnas tips og forslag tilbake til oss i sekretariatet på vfb@vfb.no

NB! Vær oppmerksom på at du gjennom samtalen kan komme til å avdekke hvordan barnet har det på skolen, eller i vennekretsen og at også negative eller problematiske ting kan komme frem. Sørg for at du har god tid og at du kan følge dette opp videre ved behov. La barnet få vite at du tar det alvorlig og at du følger opp. 

Velg deg ett eller flere av bildene med slagord på som du finner under (bildene lå på nett i oktober) og post det på facebook eller instagramen din. Lim inn teksten under, og tag en av de nye folkevalgte i din kommune.
1. Høyreklikk på bildet du vil bruke, velg «lagre som», og lagre bildet på skrivebordet eller annet ønsket sted på dataen/mobilen din.
2. Logg inn på facebook/instagram. Lag en ny post der du bruker bildet og teksten under.
3. Finn ut hvilken/hvilke folkevalgte i din kommune du vil tagge. Det gjør du ved å skrive en @ før navnet, for eksempel @voksneforbarn. Tag gjerne Voksne for Barn også, så kan vi like og dele 🙂
4. Post innlegget

Tidligere oppdrag

  • Undersøk hvordan skolen jobber med og følger opp varsler om mobbing
  • Koble Voksne for Barn på den kommunale folkehelsen
  • Markedsføring av vårt østeuropeiske tilbud om rådgivning
  • Spre kjennskap om «Hvordan finne tilhørighet uten å miste seg selv?»