Søsken til autist:  Lever i to verdener

Søsken til autist: Lever i to verdener

Lillebroren til Sonja (19) og Andrea (16) har autisme. Det å være åpen har hjulpet jentene til å takle lillebrorens stadige ”rare” påfunn.

Når lillebror har kreft

Når lillebror har kreft

I ett år har Rrezarta og Ramize levd med kreft tett på kroppen. Lillebror Adrian fikk i desember i fjor hjernesvulst.

Når barn får søsken

Når barn får søsken

Noen drømmer om å ha en tvilling – en de kan dele sine innerste tanker og følelser med. Andre lengter etter en storebror som kan beskytte dem – eller en lillesøster de kan ta vare på. Mange foreldre ønsker også flere enn ett barn.

Tvillinger - som to dråper vann?

Å få vite at en venter tvillinger kan for noen være en lykke, for andre en bekymring. Mange tenker på tvillinger som tvillingsjeler. Men tvillinger er ikke like barn, de har forskjellige personligheter og trenger ulik behandling.

Bekymret for det friske barnet

Bekymret for det friske barnet

Mange foreldre til kronisk syke barn vet ikke hvordan de skal få hverdagen til å gå rundt og uroer seg for søsknene til den som er syk. Da kan det hjelpe å snakke med andre i samme situasjon.

Søsken gjennom livet

Søsken gjennom livet

Foreldre må være bevisste på at grunnlaget for gode søskenforhold legges når barna er små, sier professor i pedagogikk Kirsten Hofgaard Lycke.

Søsken til barn med nedsatt funksjonsevne

Foreldre som har barn som har nedsatt funksjonsevne eller kronisk sykdom uroer seg ofte for andre barn i familien. Mange opplever at de verken orker eller rekker å ta seg tilstrekkelig av de funksjonsfriske barna, og bekymrer seg for om de har det bra.

Sjalu storebror

Fireåringen har endret seg etter at han fikk en lillesøster. Sjalusien viser seg i stadig mer utagerende oppførsel, og foreldrene er i tvil om de skal straffe eller trøste.