Sommerferien er her!

God sommerferie!

Sommeren er her, med en lang ferie for landets skoleelever. Her er tips til aktiviteter som koster lite eller ingenting.

Først og fremst vil vi si at det viktigste for deg som forelder er å tilbringe tid med barna. At barna husker foreldrenes kjærlighet og omsorg fra oppveksten, er mye viktigere enn hva dere gjorde eller hvor dere gjorde det.

Så er det selvsagt viktig for barn og unge å være sammen med venner. De må ikke alltid ha så mange planer. Kanskje barna bare kan finne noe fysisk å gjøre sammen med vennene sine. Hva med frisbee eller fotball? Eller dra en tur på stranda? Eller bare være ute, omgås og være sosial. Det viktigste er å være en del av noe.

Du kan gå til ungfritid.no for en oversikt over aktiviteter i området hvor dere bor. Mange organisasjoner har også et gratistilbud. Man kan eksempelvis låne mye ulikt utstyr fra utstyrsbodene (BUA). Kirkens Bymisjon låner ut sports- og fritidsutstyr, og organiserer gratis aktiviteter – sjekk Skattkammeret! Eller se UNICEFs tilbud: Møteplassen for gode ferieminner | Feriesentralen.no

Så må man ikke glemme bibliotekene. Kanskje biblioteket har et eget program i sommerferien. Og så er det selvsagt Sommerles, Norges største og kuleste lesekampanje.

Sjekk gjerne det lokale friluftsrådet om det finnes spennende steder å gå til i nærområdet ditt. Eller hva med å sette opp et telt i stua, hvis dere ikke har hage eller lyst til å campe i marka? Uansett hvor dere camper, kan dere se om det er mulig å låne et telt eller en lavvo fra BUA – og liggeunderlag og stormkjøkken! Hvis dere bor i nærheten av havet, kan barna fange krabber med tau, klesklype og agn (eksempelvis en gammel reke).

Det er mange muligheter der ute, men ikke alltid lett å finne alle tilbudene. Derfor er det flott om familier hjelper hverandre. Og ta gjerne med en av barnas venner på noe gøy!

For familier med lite penger tilbyr Røde Kors «Ferie for alle», etter søknad.
(Dette er for sent for i år, så da handler det mer om å planlegge for neste år.)

Vi håper alle får en fin og varm sommer!