Historisk steg for barnevernsbarna

Landsforeningen for barnevernsbarn (LFB) tok 28. mai 2023 et historisk steg ved å flytte hjemmefra som en selvstendig organisasjon. På det ekstraordinære landsmøtet vedtok medlemmene en løsrivelse fra Voksne for barn (VFB), med full tillit og støtte fra sistnevnte.

Dette markerer et betydningsfullt kapittel i LFBs historie og etablerer veien for en ny fase i organisasjonens arbeid.

– Vi gratulerer Landsforeningen for Barnevernsbarn med en modig og riktig beslutning. LFB er en veldig viktig stemme for barnevernsbarn i Norge, og det er på høy tid at den får status som en selvstendig organisasjon. Vi gleder oss til å se hvordan LFB utvikler seg, og til å fortsette det gode samarbeidet, sier generalsekretær Signe Horn i voksne for Barn.

Solid kompetanse

For å stake ut denne nye veien, har LFB utpekt et interimstyre bestående av en gruppe engasjerte enkeltpersoner, alle med et brennende hjerte for organisasjonen. Styret er nøye sammensatt med tanke på å møte organisasjonens behov for solid kompetanse på ulike områder i den kommende perioden.

Cecilia Dinardi ble enstemmig valgt til å lede interimsstyret. Hennes ekspertise og engasjement vil spille en avgjørende rolle i å fremme LFBs visjon og målsettinger.

– Sirkelen er sluttet. Når jeg som ungdom var med og startet denne organisasjonen, så kunne jeg ikke drømt om at vi dag skulle bli en viktig organisasjon for barnevernsbarn og endelig stå på egne bein. Jeg er ydmyk og stolt over å få lede oss gjennom denne overgangen til voksenlivet og alt det innebærer. Summen av LFB er alle våre medlemmer, deres erfaringer og kompetanse. Vi er sterke sammen, sier Cecilia om den historiske begivenheten.

Verdifulle perspektiver

Sammen med Cecilia vil Camilla Flesland fungere som nestleder og bidra til å støtte og veilede organisasjonen i denne overgangsfasen. Interimsstyret inkluderer også Shimron MohdAisha AzizSandrina Elisabeth SandellCecilie Bråten og varamedlem Elias Halvorsrud, som alle bringer med seg verdifulle perspektiver, kompetanse og erfaringer til bordet. Sammen vil de arbeide for å sikre at LFB har nødvendig kompetanse og ressurser for å møte utfordringene som ligger foran dem.

FOLK: Generalsekretær i VfB, Signe Horn og tidligere generalsekretær i VfB og viktig støttespiller for LFB, Randi Talseth sammen med det nyvalgte styret i LFB: Shimron Mohd, Cecilia Dinardi, Sandrina Sandell, Camilla Flesland, Cecile Bråten, Aisha Aziz og Elias Halvorsrud.