Gaveønske: En jul uten fattigdom

Vi kan ikke godta at mange barn i Norge feirer enda en jul i fattigdom.

Alle som sitter med makten til å påvirke, trenger å lytte til hva barna selv forteller – om å vokse opp i frykt for at det ikke skal være nok mat i kjøleskapet, eller om å se foreldrene fjerne et brød fra handlekurven fordi familien ikke har råd.

Fattigdom har dramatiske skadevirkninger for mange barn og unges livskvalitet, både nå og på lang sikt. Vi kan ikke sitte stille og se på at barn får den psykiske helsen ødelagt av fattigdom i et av verdens rikeste land.

Vi vil fortsette å kjempe, og vi vil fortsette å fortelle barnas fortellinger om å vokse opp i fattigdom, ikke minst sammen med de flotte ungdommene i ungdomspanelet vårt.

Vårt største gaveønske – det er at alle barn skal få oppleve jula som en trygg og bekymringsfri tid. Vi håper du vil hjelpe oss å få en enda større stemme for barn og unge som lever i utsatte situasjoner i 2024!

Med ønske om en god jul til alle!