Lansering: Filmer om psykisk helse for flyktninger

Info

Målgruppe
Ansatte i asylmottak, på flyktningkontorer, m.fl.

Dato
01.02.2024

Sted
Digitalt

Tid
18.00-20.15

Pris pr deltaker
Gratis


Om foredraget

NB: Grunnet en teknisk feil med påmeldingsskjemaet er ingen som meldte seg på før fredag 26.01.24 påmeldt! Det vil være mulig å delta også hvis man ikke er registrert som påmeldt, men vi setter pris på det hvis alle som meldte seg på før 26. januar melder seg på på nytt. Riktig skjema er oppdatert. Grunnet denne feilen vil vi også legge ut Teams-lenken til arrangementet her.

Arrangementet foregår på Teams.
Klikk her for å bli med på seminaret.

Mange asylsøkere og flyktninger har gjennomlevd traumatiserende opplevelser både før flukten og underveis. I tillegg kommer belastningene som følger med en livssituasjon som er dramatisk annerledes fra det livet den enkelte har vært tvunget til å forlate.

Torsdag 1. februar lanserer vi tre filmer om henholdsvis ungdom på flukt, flyktningfamilier med barn og hvordan ivareta egen psykisk helse i arbeid med mennesker på flukt. Filmene vil ligge åpent tilgjengelige på nett, og kan brukes gratis.

På lanseringsseminaret vil vi presentere filmene, vise én av dem, og følge opp med dialog rundt noen av temaene, med mulighet for spørsmål fra deltagerne.

Seminaret er gratis. De som melder seg på, vil få lenke til arrangementet tilsendt.

Filmene er utarbeidet av The Human Aspect og Voksne for Barn i samarbeid med førsteamanuensis ved Psykologisk Institutt (UiO) Guro Brokke Omland, psykologspesialist Heidi Wittrup Djup og sjefspsykolog og psykologspesialist (Oslo kommune) Mehdi Farshbaf.

Det vil bli gjort opptak som man kan få tilgang til i etterkant, dersom du ikke har mulighet til å delta under selve arrangementet.

Vel møtt!

Program:

18.00    Velkommen ved Jimmy Westerheim, grunnlegger av The Human Aspect

18.15    Visning av filmen Flyktningfamilier med barn, ved Heidi Wittrup Djup, psykologspesialist

19.15:   Fagsjef Karin Källsmyr og faglig ansvarlig Yngvild Haukeland i Voksne for Barn reflekterer over temaene i filmene og svarer på spørsmål fra deltagerne

20.15    Slutt

Våre kurs

Vi har en rekke kurs og foredrag både for foreldre og for deg som jobber med barn og unge. De fleste settes opp av oss med jevne mellomrom, men kan også bestilles. Vi kan også skreddersy kurs og foredrag knyttet til barn og psykisk helse.