Snakk om det!

Verktøy

Snakk om det! er et hjelpemiddel for å styrke relasjonen mellom fosterbarn og fosterforeldre.

Snakk om det!

Tema: Styrke relasjonen mellom fosterbarn og fosterforeldre
Målgruppe: Fosterforeldre, fosterbarn eller fostersøsken.
Filmen kan også være nyttig for studenter, saksbehandlere, tilsynsførere m.fl. Veiledningsheftet er skrevet for voksne.

Filmen ligger nederst på siden.

Last ned veiledningshefte

Om

Målet med filmen er å styrke relasjonen mellom fosterbarn og fosterforeldre ved å være et utgangpunkt for samtale og dialog.

Vi håper dere vil se «Snakk om det» sammen i familien, og ta utgangspunkt i refleksjonsspørsmålene i veiledningsheftet for å snakke om de situasjonene filmen tar for seg. Vi har, i samarbeid med unge med erfaring fra fosterhjem og fosterforeldre, identifisert situasjoner vi håper vil være gjenkjennbare for mange. Målet er ikke å vise hvordan det bør eller skal gjøres, men å la filmen i seg selv være et utgangspunkt for å snakke sammen om tanker, følelser, praktiske ting og annet som er viktig.

Vi tenker også at filmen er et godt refleksjonsverktøy i opplæring og veiledning av fosterforeldre. Filmen kan også være nyttig for studenter, saksbehandlere, tilsynsførere m.fl.

Veiledningsheftet er skrevet til dere voksne. Det er dere som må ta ansvaret for å starte dialogen. Heftet inneholder imidlertid refleksjoner som tar både fosterbarnets, fostersøskens og fosterforeldres perspektiv, disse kan dere se på sammen som en del av dialogen.

Spørsmålene kan alle svare på.

«Selv om fosterforeldrene mine forsøkte, klarte de ikke å tolke signalene mine eller bryte gjennom min isolasjon og stillhet. Jeg hadde ønsket meg en film om hvordan det er å komme til et fosterhjem. Så kan man snakke om det sammen i fosterfamilien.»