En skole for alle?

Et erfaringshefte om å skape en skole for inkludering, psykisk helse og livsmestring.

Hvordan er det å være på skolen når man har for mye å tenke på? Hvordan skal du klare å følge med i undervisningen når angsten tar overhånd, eller du har det så vondt og tungt at du ikke klarer å komme deg opp av senga på morgenen? Når du føler deg ensom, utenfor og annerledes? Når ingen skjønner hvordan du har det?

Voksne for Barn har hatt et flerårig samarbeid med Eikelund videregående skole i Oslo. De tilbyr tilrettelagt opplæring for elever med psykiske og sosiale vansker.  

Jeg begynte å tvile på meg selv, jeg lurte på hva som var galt med meg.

Elevene her trenger tilpasset opplæring med vekt på roligere tempo, god struktur, mer trygghet og mindre grupper for å kunne gjennomføre videregående skole. Voksne for Barn sitt tiltak «Drømmeskolen» er utviklet nettopp for dette.

Vi har snakket med mange av elevene om deres erfaringer. De har ikke hatt det bra på skolen. De beskriver en skoletid, fra barneskole til videregående skole, som har vært preget av negative erfaringer og utfordringer. Av og til har konsekvensene blitt så store at de ikke har klart å komme på skolen. Basert på deres erfaringer har vi laget heftet «En skole for alle?».

Alle illustrasjonene i heftet er laget av elever ved skolen. Du kan se flere av dem her:

PS! Ønsker du å bestille heftet i papirformat, oppgi antall og send til birthe.bratvold@vfb.no. Heftet er gratis så langt beholdningen rekker, men du må betale porto.

Relatert

Født til å skinne

Tekster av ungdom som vet mye om livet. De deler sine erfaringer med å ha det vanskelig, med å be om hjelp og kanskje, eller kanskje ikke, få den hjelp de ønsker.

Les om Født til å skinne

Brobygger for familier fra Øst-Europa

Økende arbeidsinnvandring fører til at flere østeuropeiske familier kommer i kontakt med det norske støtteapparatet. Stadige konflikter mellom foreldre og norske hjelpeinstanser, og da spesielt barnevern, gjorde at Voksne for Barn i 2014 besluttet at noe måtte gjøres.

Les om Brobygger for familier fra Øst-Europa

Как говорить с детьми о корона-вирусе

Сейчас мы получаем много вопросов от родителей и других взрослых о том, как лучше говорить с детьми о том, что происходит вокруг в связи с распространением корона-вируса.

Les om Как говорить с детьми о корона-вирусе

Kalbame su vaikais apie koronavirusą

Šiuo metu sulaukiame labai daug tėvų klausimų apie tai, kaip geriausiai kalbėti su vaikais apie koronavirusą.

Les om Kalbame su vaikais apie koronavirusą

Jak rozmawiać z dzieckiem o korona wirusie

W tej chwili otrzymujemy wiele zapytań od rodziców i innych dorosłych, którzy zastanawiają się, jak najlepiej rozmawiać z dziećmi o tym, co dzieje się w związku z epidemią wirusa.

Les om Jak rozmawiać z dzieckiem o korona wirusie

Foreldreguide ved mobbing

Er du forelder til et barn som blir mobbet? Foreldreguider er et nytt tilbud til deg som trenger hjelp i denne perioden.

Les om Foreldreguide ved mobbing