Lære for livet

Det er mange som er opptatt av at vi skal ha en god skole i Norge. Men hva mener egentlig elevene selv om hva en god skole og et godt skolemiljø er?

Elevene på norske skoler er opptatte av å lære. De er ikke nødvendigvis så opptatte av matte, norsk og naturfag, men av hvordan de kan lære bedre. De vil ha det bra på skolen. De snakker om mobbing, men også om vennskap.

Elevene er opptatte av at det er nok voksne på skolen. Det er viktig å ha noen å snakke med, noen som du kan stole på, og som bryr seg. Det er viktig å vite at det er noen som kan og vil hjelpe dersom man trenger det! Av viktige voksne nevner de både lærere, helsesykepleier, sosionomer og assistenter. De er opptatt av å bli hørt, lyttet til og inkludert.

Vi har aldri snakket om hvordan vi har det. Tror ikke lærerne har så mye kompetanse på det området. Derfor holder de seg til fag.

Voksne for Barn har hatt samlinger med elever fra barneskole, ungdomsskole og videregående opplæring. Vi håper og tror at resultatet vil være nyttig og lærerikt for alle dere som engasjerer dere i barn og unges skolehverdag, og kanskje særlig for dere som jobber i skolen.

Relatert

Født til å skinne

Tekster av ungdom som vet mye om livet. De deler sine erfaringer med å ha det vanskelig, med å be om hjelp og kanskje, eller kanskje ikke, få den hjelp de ønsker.

Les om Født til å skinne

Brobygger for familier fra Øst-Europa

Økende arbeidsinnvandring fører til at flere østeuropeiske familier kommer i kontakt med det norske støtteapparatet. Stadige konflikter mellom foreldre og norske hjelpeinstanser, og da spesielt barnevern, gjorde at Voksne for Barn i 2014 besluttet at noe måtte gjøres.

Les om Brobygger for familier fra Øst-Europa

Как говорить с детьми о корона-вирусе

Сейчас мы получаем много вопросов от родителей и других взрослых о том, как лучше говорить с детьми о том, что происходит вокруг в связи с распространением корона-вируса.

Les om Как говорить с детьми о корона-вирусе

Kalbame su vaikais apie koronavirusą

Šiuo metu sulaukiame labai daug tėvų klausimų apie tai, kaip geriausiai kalbėti su vaikais apie koronavirusą.

Les om Kalbame su vaikais apie koronavirusą

Jak rozmawiać z dzieckiem o korona wirusie

W tej chwili otrzymujemy wiele zapytań od rodziców i innych dorosłych, którzy zastanawiają się, jak najlepiej rozmawiać z dziećmi o tym, co dzieje się w związku z epidemią wirusa.

Les om Jak rozmawiać z dzieckiem o korona wirusie

Foreldreguide ved mobbing

Er du forelder til et barn som blir mobbet? Foreldreguider er et nytt tilbud til deg som trenger hjelp i denne perioden.

Les om Foreldreguide ved mobbing