Samlivsbrudd: Hvordan snakke med og støtte barna

Info

Målgrupper
Foreldre, besteforeldre, barnehage- og skolepersonell

Kursholder
Elisabeth Wold, faglig ansvarlig for Ungt nettverk og Ungdomspanel, samt kursholder i gruppeledelse for skilsmissegrupper. Elisabeth er utdannet som klinisk helsesykepleier og familieterapeut.

Dato
Onsdag 22. mai

Tid
18.00-20.00

Sted
Digitalt

Pris pr deltaker
250,-
Gratis for medlemmer

Om kurset

Hvert år opplever mer enn 20 000 barn at foreldrene går fra hverandre. For mange barn og unge er et samlivsbrudd en krevende livsfase som utløser mange følelser det kan være vanskelig å snakke om. Mange sitter også med flere spørsmål etter bruddet, som:

  • Er det min feil?
  • Hvor og med hvem skal jeg bo?
  • Må jeg flytte?
  • Hva skjer med ferier og feiringer?
  • Skal dere få nye kjærester?
  • Får jeg nye søsken?

Noen barn prater lett med foreldre og andre voksne som står dem nær, mens andre barn har mer vanskelig for å uttrykke seg. For at barnet skal klare å tilpasse seg sin nye livssituasjon på en god måte, er det viktig at foreldre og andre voksne som står barnet nært, kommuniserer både med hverandre og med barnet på en hensiktsmessig måte.

Barn i sped- og småbarnsalder kan man naturlig nok ikke kommunisere med på samme måte som eldre barn; da blir observasjon, tilpasning og tilnærming gjennom omsorg og lek ekstra viktig.

I kurset ser vi nærmere på:

  1. Atferd vi kan se hos barn i forskjellige aldre (spedbarn, førskolebarn, barneskolebarn og ungdom) ved foreldres samlivsbrudd
  2. Hvordan ivareta og snakke med barnet (tilpasset barnets alder)
  3. Hvordan legge til rette for samtale (tilpasset barnets alder)
  4. Samarbeid mellom foreldre og skole/barnehage
  5. Gode kommunikasjonsmetoder når man skal snakke med barn

Våre kurs

Vi har en rekke kurs og foredrag både for foreldre og for deg som jobber med barn og unge. De fleste settes opp av oss med jevne mellomrom, men kan også bestilles. Vi kan også skreddersy kurs og foredrag knyttet til barn og psykisk helse.