Voksne for Barn er en ideell medlemsorganisasjon som har jobbet for barns oppvekstvilkår og psykiske helse i 60 år.

Livsmestring for 5. og 6. klassinger

Voksne for Barn lanserer nå «Passport – livsmestring i skolen» for mellomtrinnet på barneskolen.

Målet er å trene elevene i ferdigheter som handler om å ta ansvarlige livsvalg, mestre hverdagen og delta aktivt i ulike arenaer i samfunnet.

Om lag 700 elever, 40 lærere, skoleledere og helsesykepleiere har deltatt i piloten av Passport i Norge i tidsrommet 2018-2020.

Les mer

Investering i hvem?

Å bruke penger på en marginal støtteordning som ikke nødvendigvis er det barna trenger, og som i verste fall kan gjøre vondt verre, er ingen god investering i Norges fremtid.

Investering i hvem?

Den hvite elefanten i klasserommet

Kritikken av livsmestring i skolen er betimelig, men kritikerne bommer på en ting: det er ikke livsmestring som er problemet, men de innholdsløse læreplanene og politikeres manglende forståelse av psykisk helse.

Den hvite elefanten i klasserommet

Hvordan møte et barn som blir utsatt for rasisme?

Rasisme og diskriminering er svært smertefullt for et barn og vil på sikt kunne skade selvfølelsen deres. Derfor er det viktig at barnet ikke må bære på slike hendelser alene, og at følelsene deres blir møtt på en god måte.

Hvordan møte et barn som blir utsatt for rasisme?

Prøv Zippys venner

Zippys venner er et livsmestringsprogram for 1.–4. trinn som lærer elevene livsmestring gjennom å mestre dagliglivets utfordringer, å identifisere og snakke om følelser, og å støtte andre.

Vi har nå lagt ut første modul, slik at du som er nysgjerrig kan ta en nærmere titt på programmet.

Les mer

Annonser